9 Şubat 2015 Pazartesi

Kız İsteme Gondol Çikolatası

                                                                        


Her özel ve sizin için önemli olan gününüzde size eşlik eden çikolata kız isteme gününde de sizlerin yanında yer almaktadır. Bu özel gün her iki taraf içinde heyecan verici olduğundan mutluluğun son derece yüksek olacağı için bu özel geceyi çikolata ile taçlandırmak adetlerimizden de biri olmaktadır.


Kız isteme çikolatası, özel olarak zevke göre dizayn edilerek hazırlanan çikolata şeklidir. Gümüş gondollar içerisinde ya da özel altın kaplama tepsiler içine dizayn edilen çikolata istenir ise tüller ile süslenerek bu mutlu güne şahit etmektedir. 
Kız isteme çikolataları en eski adetlerden biridir. Bu mutlu gecede olmazsa olmaz olan çikolata tepsisi gecenin ilerleyen saatlerinde ağızları tatlandırmak için açılarak misafirlere ikram edilmektedir. Bu gondol içinde beyaz küp çikolatalar, bitter kare çikolatalar ya da sütlü çikolatalar karıştırılarak aralarında renkli şekerler konularak dizayn edilmektedir. En şık görsel ve sunum için yapılan bir diğer çikolata da söz çikolatasıdır. Evliliğe giden yolun başından itibaren ağızlar tatlandırılsın hoş şeyler konuşulsun diye çikolata götürülür. Söz çikolatası da özen ile hazırlanmış olarak karışık çikolata çeşitlerinden oluşan bir tepsi şeklinde olabilmektedir. İstenir ise şık ve gösterişli bir kutu ile de hazırlanabilmektedir. Nişan çikolatası da en önemli anımızı güzelleştirmek için hazırlanmaktadır. İstenir ise gösterişli ayaklı bir gondol içine şık ve nefis lezzette fındıklı, sade, fıstıklı çikolatalar özen ile dizayn edilerek daha sonra da süsler ise süslenmektedir. Evlilik çikolatası da gayet görkemli bir şekilde hazırlanmış olan lezzetlimi lezzetli çikolataların yer aldığı bir aranjman olarak karşımıza çıkmaktadır. Damaklarımızdan gitmeyecek tat da olan bu çikolatalar evlilik yolunda olmazsa olmazlardır. Nefis bir lezzet olan çikolata bol süt, kakao fındık gibi malzemelerden özen ile yapılmaktadır. Herkes bu lezzeti sevdiği içinde her özel günde bize eşlik etmektedir. Günümüzde çikolatanın çok çeşitli modelleri de bulunmaktadır. Harf çikolata da bunlardan biri olmaktadır. Harfler ile ister doğum günü kutlaması, ister yılbaşı kutlaması yazılarak hediye edildiğinde herkes tarafından çok beğenilen bu çikolata şekli artık çok sık tercih edilmektedir. Tüm bu çikolata çeşitleri için mutlaka sekercity.com adresine girmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder