5 Şubat 2015 Perşembe

BEYOĞLU ÇİKOLATASI FINDIKLI FISTIKLI VE BADEMLİ


Sütlü Bitter ve Beyaz Çikolata seçenekleri ile en lezzetli tablet çikolataları
Çikolata sevenler bilir ki tablet çikolatanın hayatımızdaki yeri bambaşkadır. Tablet çikolata dediğimiz şeyin eski adı Beyoğlu çikolatası olarak da bilinir. İstanbul’da yaşayanlar daha doğrusu İstanbul’a gelenler istiklal caddesinde dolaşırken o güzel çikolata kokusunu almadan vebu muhteşemçikolataları tatmadangitmezler. Adını daha çok bu yüzden alan Beyoğlu çikolatası herkes tarafından tablet çikolata olarak bilinir.Tadı güzel olduğu gibi fiyatı ise normal çikolatalardan bayağı pahalıdır. İstiklal caddesiyle özleşmiş bu çikolata adını da bu caddenin semti olan Beyoğlu’ndan alır. Tablet çikolatalar çıkardığı çıt sesiyle kulağımıza kokusuyla burnumuza tadıyla damağımıza hitap ederken bütün duyu organlarımızı harekete geçiren nadide bir üründür. Ülkemizde çikolata tüketiminin önemsenecek kadar olmasından ötürü bu çikolata çeşidini üreten birçok firma vardır. Tablet çikolata dediğimiz çikolata kuruyemişçilerin camekânlarını süslerken bakkallarda marketlerde de bulabilmek mümkündür. İçerisine konulan fındık, antep fıstığı, badem gibi kuruyemişlerle hayat bulan tablet çikolataların tadı her zaman damağımızda kalır. Ayrıca bitter tablet çikolataları da unutmamak lazımdır
Gün içerisindeki yoğun iş temposuna ayak uydurmaya çalışan insanoğlu kendisine ikram edilen bir tablet çikolataya hayır diyemeyecek kadar da kibardır. Tablet çikolatalar hediyeleşmede çok az kullanılan bir çikolata çeşitlidir. Genellikle akşam yemeklerinden sonra televizyon başında çay veya kahve içilirken ona eşlik eder. İkram kültürünü de yaşatan çikolata, ayrıca dostluğu, arkadaşlığı ve sevginin de sembolü olmaktadır. İnsanamutluluk verdiğini bildiğimiz çikolata şekilden şekle girerek gerek kutularda gerek tablet olarak önümüze bir nimet olarak sunulmaktadır. Çoğu zaman bir sevgi anlatımı çoğu zaman bir özrü amacıyla verilen çikolatalar her ne olursa olsun karşındakini mutlu etmenin en basit yollardan biridir. Tablet çikolatalardan ve diğer çikolata çeşitlerinden alınan hazzı anlatmak kelimelerin taşıyacağı bir yük olmadığına inanmamakla birlikte bazı şeylerin anlatmaktan çok yaşanması gerektiğine inanıyorum.


 Günümüzde teknolojik imkânlardan her konuda yararlanan insanoğlu Beyoğlu çikolatasını alabilmek için bu hizmeti ayağına getiren hizmetlerden yararlanmak durumundadır. www.sekercity.com adındaki internet sitesine baktığımda bu hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini gördüm. İstanbul’un yoğun trafiğini ve semtlerini baz aldığımızda istediğiniz Beyoğlu çikolatasını 2-3 saatte ayağımıza getirmeleri büyük bir hizmet olarak görünmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder